Prothese – Tandartspraktijk Sanders – Helvoirt

Prothese

Prothese

Partiële prothese:
Als u enkele kiezen of tanden mist kunnen deze vervangen worden door een uitneembaar plaatje, zoals een frame of kunsthars plaatje.

Een Kunstharsplaatje is een kunstgebit met maar enkele tanden en bestaat volledig uit roze kunsthars met porceleinen of kunsthars tanden. Het plaatje wordt niet afgesteund op uw tanden of kiezen, maar wordt gedragen op het tandvlees. Een plaatje is esthetisch vaak fraai, maar is gevoelig voor breuk en heeft soms onvoldoende houvast en heeft nadelen voor uw tandvlees. Een kunstharsplaatje wordt ook vaak als noodvoorziening gebruikt.
Een Frame heeft een basis van metaal. Doordat de kiezen worden omvat door metalen haakjes en steuntjes heeft een frame vaak een goede retentie en is stabieler en comfortabeler dan een kunsthars plaatje.

 

 

Volledige Prothese:
Als alle tanden en kiezen ontbreken wordt een Volledige Prothese (kunstgebit) gemaakt. Om een prothese goed aan te meten zijn meerdere afspraken nodig. Er worden afdrukken gemaakt om de prothese goed passend te maken. De kleur en vorm van de tanden worden samen met u uitgekozen en gepast voordat de prothese helemaal wordt afgewerkt.

Een kaak zonder tanden zal slinken, waardoor het gebit losser komt. In veel gevallen kunnen we de prothese aanpassen door een Binnenlaag aan te brengen. U moet hiervoor uw prothese 1 dag missen. Het is altijd verstandig om uw vorige prothese te bewaren, zodat u niet zonder tanden hoeft te lopen.
Als de kaken ernstig zijn geslonken en het gebit te weinig houvast heeft kunnen implantaten uitkomst bieden. Voor implantaten verwijzen wij u naar implantologen waar wij een goede samenwerking mee hebben. Na het plaatsen van de implantaten kan de prothese door ons gemaakt worden. Tevoren zal een aanvraag bij de verzekering moeten worden ingediend.