Kinderen – Tandartspraktijk Sanders – Helvoirt

Kinderen

Kinderen

2 jaar is een goede leeftijd om met controles te beginnen. Een behandeling is dan vaak nog niet nodig. Wij kijken of het gebit in orde is en u krijgt adviezen en voorlichting over poetsen en voeding. Wij vinden het belangrijk dat kinderen al vroeg vertrouwd zijn bij de tandarts. Neem ze daarom gerust al eerder mee als u zelf op controle komt.

Onze voorlichting bij kinderen is vooral gericht op preventie, waarbij de mondhygiëne wordt gecontroleerd en adviezen worden gegeven over voeding om gaatjes te voorkomen. De informatie en communicatie wordt daarbij afgestemd op de leeftijd van het kind. Röntgenfoto’s worden bij kinderen gemaakt om te zien of er gaatjes in de melkkiezen aanwezig zijn. Wij hebben een OPG, een röntgenapparaat wat om je heen draait, die foto’s maakt van de hele kaak oa. om te zien of alle blijvende kiezen aanwezig zijn. Bij kinderen worden fluoridebehandelingen gegeven om gaatjes te voorkomen. In de blijvende kiezen kunnen we sealents (laklaagjes) aanbrengen om gaatjes in de groeven te voorkomen.

En mocht er toch een behandeling nodig zijn, dan behandelen wij met veel geduld en een goed verhaal om het zo prettig mogelijk te maken. De basisverzekering vergoedt tandheelkundige kosten voor alle kinderen en jongeren tot en met 17 jaar.*