Myobrace trainer – Tandartspraktijk Sanders – Helvoirt

Myobrace trainer

Myobrace trainer

Mooie rechte tanden

Niet bij alle kinderen verloopt de gebitsontwikkeling zoals je zou willen en is orthodontische correctie nodig of gewenst. Dat kan met een beugel bij de orthodontist, maar soms ook met Myobrace®. De stand van de tanden wordt grotendeels bepaald door de druk van de tong en de lippen. Door de bepaalde mondgewoonten ( duimzuigen, tongpersen, verkeerde slik en mondademhalen) ontwikkeld de kaak zich niet op de juiste manier waardoor de tanden scheef gaan staan en de gezichtsontwikkeling van het kind wordt beïnvloed. Wanneer dit het geval is, is het niet verstandig te wachten totdat een kind uitgewisseld is en de tanden gecorrigeerd kunnen worden met een vaste beugel. Hier moet veel eerder ingegrepen worden om een blijvend resultaat te verkrijgen.

Wij maken gebruik van de Myobrace® om de spieren van de tong en de lippen te trainen. De Myobrace® corrigeert afwijkende mondgewoonten bij kinderen en zorgt voor een betere gebits- en gezichtsontwikkeling. Dit betekent dat problemen van orthodontische aard in een veel vroeger stadium kunnen worden gecorrigeerd dan met traditionele behandelmethoden en ook zorgen voor een blijvend resultaat.

De Myobrace® is eenvoudig te gebruiken en het dragen ervan beperkt zich tot één uur overdag en ’s nachts tijdens het slapen. Vaak ondersteunen we dat met logopedie.
De 3 opeenvolgende ‘bitjes” trainen een juiste positie van de tong, een correcte lipsluiting in rust en stimuleert de neusademhaling waardoor er een goede gezichtsontwikkeling ontstaat.

Meer informatie vind je op www.myobrace.com of vraag ernaar in onze praktijk.